Home > Zonnepanelen Tilburg

ZONNEPANELEN IN TILBURG

Zonnepanelen in Tilburg?

Overweegt u tot een investering in slimme zonnepanelen in Tilburg, maar u weet niet of dat wel op uw dak kan? U bent bij Solartec bv precies aan het juiste adres.  Elke huis heeft zijn unieke locatie en dient dan ook zo bekeken te worden. Het dak waarop gemonteerd wordt of de positie van het dak ten opzichte van de zon. Maar ook eventuele schaduw door bomen of een schoorsteen. Solartec bv kan u in uw situatie adviseren in het maken van de juiste keuze voor een  installatie.

Zonnepanelen in Tilburg wekken elke dag energie op. Ook as de zon minder hard schijnt,  wekken de zonnepanelen in Tilburg energie op. Na een investering in zonnepanelen kunt u jarenlang zorgeloos genieten van uw zelf opgewekte stroom en lage energierekening. Afhankelijk van de gekozen oplossing behoort is een terugverdientijd van 5 jaar mogelijk.

Graag komen wij bij u langs om uw situatie op te nemen en de mogelijkheden en wensen te bespreken.

De energieprijzen zijn weer gestegen

In de afgelopen 20 jaar zijn de energieprijzen met gemiddeld ca. 4% per jaar gestegen, vooral als gevolg van de hogere energie belasting. Daarnaast zijn de kosten voor een PV-systeem de afgelopen jaren sterk gedaald. Beide trends zorgen er voor dat de terugverdientijd voor een compleet systeem nog maar 5 tot 7 jaar bedraagt, afhankelijk van de ligging van uw dak. Het financiële rendement op een investering in zonnepanelen is veel hoger dan in het geval hetzelfde bedrag op de bank wordt gezet tegen de huidige rente van 0,5%. Het financieel rendement op zonnepanelen betreft tussen de 15 en 20%.

Een voorbeeld

In onderstaand voorbeeld is een vergelijking weergegeven tussen een netto investering van € 4824 in een doe-het-zelf PV-systeem van 15 zonnepanelen en het rendement van hetzelfde bedrag indien dit op de bank gezet wordt. 15 zonnepanelen van 290 Wp leveren per jaar ca. 3959 kWh op. Bij een energieprijs van € 0,21/kWh brengt dit per jaar € 831 op. In de vergelijking wordt opgenomen dat de energieprijzen jaarlijks stijgen met 0%, 2% of 4%. Tevens gaan we ervan uit dat de opbrengst van de zonnepanelen weer op de bank wordt gezet en dat er na 10 jaar een nieuwe omvormer wordt geplaatst.

In de onderstaande grafiek ziet u dat na 25 jaar de meeropbrengst van zonnepanelen op kan lopen tot bijna € 30.000 indien de energieprijzen met 4% per jaar stijgen. Zelfs bij gelijkblijvende energieprijzen is het voordeel nog altijd ongeveer € 15.000. Tevens ziet u in de grafiek dat de terugverdientijd voor alle gevallen circa 6 jaar is.

TEL: 085 060 09 10

Wilt u een
Gratis energie
Advies gesprek?

vraag een
vrijblijvende
offerte aan

meer weten over
schaduwsimulatie?

neem contact
met ons op

ZONNEPANELEN IN TILBURG?

Overweegt u tot een investering in slimme zonnepanelen in Tilburg, maar u weet niet of dat wel op uw dak kan? U bent bij Solartec bv precies aan het juiste adres. Elke huis heeft zijn unieke locatie en dient dan ook zo bekeken te worden. Het dak waarop gemonteerd wordt of de positie van het dak ten opzichte van de zon. Maar ook eventuele schaduw door bomen of een schoorsteen. Solartec bv kan u in uw situatie adviseren in het maken van de juiste keuze voor een installatie.

Zonnepanelen in Tilburg wekken elke dag energie op. Ook as de zon minder hard schijnt, wekken de zonnepanelen in Tilburg energie op. Na een investering in zonnepanelen kunt u jarenlang zorgeloos genieten van uw zelf opgewekte stroom en lage energierekening. Afhankelijk van de gekozen oplossing behoort is een terugverdientijd van 5 jaar mogelijk.

Graag komen wij bij u langs om uw situatie op te nemen en de mogelijkheden en wensen te bespreken.

DE ENERGIEPRIJZEN ZIJN WEER GESTEGEN

In de afgelopen 20 jaar zijn de energieprijzen met gemiddeld ca. 4% per jaar gestegen, vooral als gevolg van de hogere energie belasting. Daarnaast zijn de kosten voor een PV-systeem de afgelopen jaren sterk gedaald. Beide trends zorgen er voor dat de terugverdientijd voor een compleet systeem nog maar 5 tot 7 jaar bedraagt, afhankelijk van de ligging van uw dak. Het financiële rendement op een investering in zonnepanelen is veel hoger dan in het geval hetzelfde bedrag op de bank wordt gezet tegen de huidige rente van 0,5%. Het financieel rendement op zonnepanelen betreft tussen de 15 en 20%.

EEN VOORBEELD

In onderstaand voorbeeld is een vergelijking weergegeven tussen een netto investering van € 4824 in een doe-het-zelf PV-systeem van 15 zonnepanelen en het rendement van hetzelfde bedrag indien dit op de bank gezet wordt. 15 zonnepanelen van 290 Wp leveren per jaar ca. 3959 kWh op. Bij een energieprijs van € 0,21/kWh brengt dit per jaar € 831 op. In de vergelijking wordt opgenomen dat de energieprijzen jaarlijks stijgen met 0%, 2% of 4%. Tevens gaan we ervan uit dat de opbrengst van de zonnepanelen weer op de bank wordt gezet en dat er na 10 jaar een nieuwe omvormer wordt geplaatst.
In de onderstaande grafiek ziet u dat na 25 jaar de meeropbrengst van zonnepanelen op kan lopen tot bijna € 30.000 indien de energieprijzen met 4% per jaar stijgen. Zelfs bij gelijkblijvende energieprijzen is het voordeel nog altijd ongeveer € 15.000. Tevens ziet u in de grafiek dat de terugverdientijd voor alle gevallen circa 6 jaar is.

Wilt u een
Gratis energie
Advies gesprek?

vraag een
vrijblijvende
offerte aan

meer weten over
schaduwsimulatie?

neem contact
met ons op